2016

 

27 oktober

Pocahontas is trotse moeder geworden van 2 reutjes en 2 teefjes. Moeder en kinderen maken het goed.

 

28 september

Pocahontas, Duits kampioen, is drachtig en zal eind oktober puppen krijgen. Vader van het nest is Noel d'Orton Majkolandia, multi kampioen.

Belangstellenden kunnen zich nu al melden.

Pokahontas

 

19 September
Onze Duits kampioen Souris is gedekt door Multi kampioen Noel d'Orton Majkolandia. Rond 25 september weten we of ze daadwerkelijk drachtig is.

12 juni

Gisteren een schitterende teef uit mogen brengen. Pocahontas enfant par la garrigue. Ik was zo totaal ingenomen van haar dat ik een pup van haar wilde hebben. In veel opzichten is ze gelijk aan Galette en ik dacht zo de foklijn weer te kunnen oppakken. Helaas wordt er met haar in Duitsland niet worden gefokt. Ik heb de eigenaar/fokker daarom aangeboden haar over te nemen en met haar hier verder te gaan binnen de Du Pré Étendu kennel. Zij hebben zo waar ja gezegd en zij zal dus binnenkort aan onze roedel worden voorgesteld.

 

12 mei
Fourcas wordt wederom vader. Een echo heeft aangetoond dat Ma Cherie de la Citadelle Fort drachtig is. Voor meer info zie http://www.olbrich-briards.de

2015

 

3 juni
Didi is gedekt door Idole Blond van de Hoolhoeve, een jonge reu met een geweldig karakter en heel veel kwaliteit in zijn bouw. Eind juni zal duidelijk worden of ze ook daadwerkelijk drachtig is. Geïnteresseerden kunnen zich al melden.

 

 

Idole Blond "Sam" Didi
Didi

 

HIER een link naar de stamboom van Idole Blond

 

2014

28 December

Fourcas is wederom vader. Dit keer van 4 reutjes en 5 teefjes.

 

1 December

Fourcas wordt wederom vader. Trotse moeder is ditmaal het Franse teefje Douchka de la Tour St Genin, gefokt en in medebezit van Annie Tabutaud.

 

 

Douchka de la Tour St Genin

 

26 September

Het volgende nest waarvoor mensen zich weer kunnen melden is in het najaar van 2015 :-).

 

31 Augustus

Didi is gedekt door Multi Champion Usually the Best Moravia Campanella. Een reu die al eerder heeft bewezen dat hij binnen de Du Pré Étendu-lijn voor tophonden kan zorgen. Dit zowel in schoonheid als karakter. De verwachtingen zijn dan ook hooggespannen. Rond 25 september zal een echo uit moeten wijzen of ze ook daadwerkelijk drachtig is.

Belangstellenden kunnen zich al melden.

 

Didi   Ozzy
Ch Didi du Pré Étendu NJK’09, W’09, Sel NL
geboren: 31 03 2008
NHSB: 2698152
HD A Norbergwaarde 33
CSNB vrij
ECVO: vrij
Gedragstest NL, FR
Nederlands Jeugdkampioen 2009
Winster 2009
Nederlands Kampioen
Selectionné NL
Multi Champion Usually the Best Moravia Campanella
geboren: 22 11 2006
CMKU/BRI/5180/06
HD A/A
CSNB: vrij
EU geen afwijkingen
Gedragstest: BE, FR, CZ, ES
Kampioen: SK, PL, NO, DK, LT, INT, ES, CW SK, AT, NL
Selectionné BE, FR, CZ, ES

 

 

16 Augustus

Didi is loops geworden. Zij zal worden gedekt door Multi kampioen Usually the Best Moravia Campanella. Voor meer informatie over hem HIER KLIKKEN

 

6 februari

Galette is onverwachts overleden aan een hartstilstand. Haar pupjes zijn daarbij ook gestorven (11).

 

8 januari

Een echo heeft aangetoond dat Galette drachtig is. De puppen worden verwacht op 10 februari.

 

2013

 

11 december

Galette is gedekt door Cannibal Jag de la Chaume du Bois Dieu. Jag zoals hij wordt genoemd is inmiddels Kampioen van Zwitserland, Frankrijk, Duitsland, Luxemburg en is zowel winnaar van de overkoepelende Europese Briardclubmatch, UEBB, alsook winnaar van de grootste hondenshow ter wereld, De Crufts. Daarbovenop is hij ook nog Wereldkampioen geworden.

Zijn karakter is ook van wereldklasse. We gaan dan ook voor hele mooie puppen. De tweede week van januari weten we of ze ook daadwerkelijk drachtig is.

 31 maart
Zonnig nieuws bij het begin van de zomertijd. Gigolo (Guenni) uit de combinatie Daywalker Blade x Didi is Luxemburgs Jeugdkampioen geworden. We feliciteren en danken zijn bezitter Mechtild Winking (Duitsland) hiervoor.

 

5 februari

Louis is wederom papa geworden. Ditmaal van 13 kinderen, 8 jongens en 5 meisjes. Mama is Jade en zij woont in Zweden in de buurt van Stockholm. Voor meer informatie klik aub hier

 

2012

 

8 oktober
Didi is drachtig zo wees een echo vandaag uit.

 

15 september
Galette is op de ongelooflijke leeftijd van 17 maanden geselecteerd in Nederland. We zijn erg trots op haar.

 

13 september
Didi is gedekt door Multi Champion Cannibal Jag de la Chaume du Bois Dieu. De dekking verliep spontaan en met veel spelen. Jag woont ten oosten van Parijs en is Kampioen van Zwitserland, Frankrijk, Duitsland, Luxemburg en is zowel winnaar van de overkoepelende Europese Briardclubmatch, UEBB, en is ook winnaar van de grootste hondenshow ter wereld, De Crufts in Birmingham. Behalve al deze titels heeft hij gewoon een geweldig karakter. Vrij van oogziektes en Heupdysplasie. Over 4 weken weten we of Didi ook daadwerkelijk drachtig is. Belangstellenden voor een pup uit deze kampioenencombinatie kunnen zich al wel melden.

 

Jag Didi

 

 

1 september

Didi is gisteren loops geworden en zal worden gedekt. Binnenkort meer nieuws over de gekozen reu en het verloop van de dekking.

 

30 juli
Galette behaalt 4 Uitmuntend tijdens de Duitse Briardclubmatch. Romy behaalt 1 Uitmuntend in de veteranenklasse

 

1 juli

Duc, een broertje van Didi, wint tijdens een Doggy Dance wedstrijd. We feliciteren zijn bazin Flo.

 

28 juni
Fourcas wordt voor de tweede maal vader. Een echo heeft uitgewezen dat Bichette drachtig is. Zie http://www.duhautcaillou.nl

 

16 juni
Galette behaalt een 3e plaats Uitmuntend tijdens de UEBB met 25 hondjes in haar klasse. Romy behaalt 2 Uitmuntend in de veteranenklasse.

 

9 juni
Galette haalde vandaag tijdens haar derde tentoonstelling in Nederland haar derde eerste plaats met een uitmuntende beoordeling. Hiermee is ze definitief Nederlands Jeugdkampioen. Verder behaalde ze het reserve CAC.

Romy zal niet meer gedekt worden. Ze is ouder dan 96 maanden, een leeftijd waarop er niet meer met een teefje mag worden gefokt.

20 mei
Tijdens de Wereldtentoonstelling in Salzburg heeft Galette een Uitmuntend gehaald. Ze was echter niet zichzelf. Net voor ze de ring in ging werd ze aangevallen door een hond. Ze liep daarna niet zoals ze normaal doet. Helaas. Mogelijk dat 3 tentoonstellingen in een week en daarbij meer dan 3000 km in de auto ook veel gevraagd is. Voor hondenliefhebbers toch nog een tip: Ga niet met uw hond naar Oostenrijk. Het is een vreselijk hondonvriendelijk land. Honden mogen nergens loslopen.

 

18 mei
Galette wint tijdens Hemelvaartdag op de Joe Kat Show haar eerst volle CAC en wordt tevens Beste van het ras. Ze versloeg hierbij, vanuit de jeudklasse, teven uit de open klasse en kampioensklasse. De Joe Kat Show is een speciale tentoonstelling voor alleen herdershonden en veedrijvers. In de erering wist ze er zelfs nog een 8e plaats uit te slepen. Een geweldige prestatie voor een zo jonge hond.

 

12 mei
Galette wint ook op haar derde tentoonstelling en haalt in Dortmund (D) naast het Duitse Jeugd CAC ook de titel Europajugendsiegerin 2012.

 

21 april
Galette Jeugd CAC op haar eerste Nederlandse tentoonstelling, in Goes. Didi haalt, na twee jaar geen tentoonstelling en net een nest te hebben gehad, daar het res CAC/res CACIB en is daarmee definitief Nederlands Kampioen. Fourcas wordt beste reu op dezelfde tentoonstelling en haalt daarmee zijn vierde CAC op rij en is nu ook definitief Nederlands Kampioen. Wat een dag voor Du Pré Étendu!

 

1 april
Galette wordt Luxemburgs Jeugdkampioen op haar allereerste tentoonstelling en behaalt daarmee een kwalificatie voor Crufts.

 

19 februari
Puppen zijn allemaal naar hun nieuwe eigenaren toe. Fourcas nu woonachtig in Duitsland.

 

3 februari
Fourcas beste van het ras in Eindhoven. Tevens 9e in Groep 1.

 

2011

 

27 december
De puppen zijn geboren. Zie verder onder "Puppies".

23 november
Didi is drachtig. De puppen worden eind december verwacht. Voor meer info KLIK HIER

23 oktober
Didi is gedekt. Na de echo, eind november, vindt u hier nieuws over de gemaakte combinatie.

16 oktober
Op 12 september zijn 8 gezonde puppen geboren. 6 reutjes en 2 teefjes. Inmiddels zijn ze dus 4 weken oud en hierbij een foto. Voor meer foto's KLIK HIER12 augustus
Fourcas (Louis) wordt vader. Gin Fizz is drachtig. De puppen worden rond 16 september verwacht. De website van Gin Fizz wordt binnenkort ge-update.

17 juli
Fourcas (Louis) heeft op 15 en 16 juli Gin Fizz (Emma) Enfant par la Garrigue gedekt. Voor meer info KLIK HIER

26 maart
Romy is drachtig. Pups worden rond Koninginnedag verwacht.

3 Maart
Usually is vrij van afwijkingen wat Ectopische Urether betreft.

2 Maart
Fourcas en Fleau zijn beiden vrij van heupdysplasie. Beiden kregen HD A met resp. Norberg 38 en 40.

1 Maart
Usually the best Moravia Campanella zal voor een aantal maanden in Zeeland verblijven.

27 Februari
Romy is vandaag gedekt door Usually the Best Moravia Campanella (Ozzie). Over iets meer dan 4 weken weten of de dekking ook een dracht heeft opgeleverd.

5 Februari
Fourcas wint nu 5 op 5. In Eindhoven wordt hij 1 uitmuntend in de jeugdklasse en wordt ook beste reu. Een unieke prestatie voor een hond van 13 maanden oud.


Foto: Tine Snoeks

21 januari
In de "blooperuizending" van de TV-kantine is te zien dat alles niet in een keer goed ging. Na een flitsend begin met een te late beloning van Carlo draaide Didi een eigen programma af :-) De beelden beginnen op 14 minuten. KLIK HIER

16 januari
Fourcas wint ook zijn derde tentoonstelling in Duitsland en is daarmee definitief VDH en BCD Jeugdkampioen.