De echte successen voor Du Pré Étendu kwamen met de komst van het teefje Rochelle du Pâturage Chevalier, in 1993, gefokt door Jean & Francine Dumont.


Zij wordt dan ook gezien als de stammoeder van de huidige honden. Haar schoonheid toonde ze al héél vroeg door op de leeftijd van 7 maanden beste pup op de Clubmatch van de KC Dordrecht te worden. Zij behaalde in totaal 30 CAC’s, 29 CACIB’s, 21 BOB’s en 2 BIG. Daarnaast werd zij beste showteef in Nederland in de jaren 1994 en 1995. Op de eerste beste show, na het behalen van de leeftijd van 27 maanden, werd ze Nederlands Kampioen. Op de clubmatch van de Nederlandsche Briard Club, in 1996, werd zij Beste teef in Show, bij 127 ingeschreven teven. Kort daarop zou ze haar eerste nest krijgen. In totaal bracht ze 28 puppen op de wereld.
Karakteristiek voor haar kracht en uitstraling mag, als voorbeeld, de verbazing van Mme Valerie Denicou, van de Franse kennel des Plaines de Brotonne, staan. Zij was op het moment van de dekking van Rochelle door Norton, voor haar derde en laatste nest, de overtuiging toegedaan dat hier om een teefje van 3 jaar oud ging. Zij was op dat moment bijna 8 jaar.