web page hit
counter

Du Pré Étendu

Kennel “Du Pré Étendu’’ is ontstaan in 1990, nadat in 1986 de eerste Briards ons leven hadden verrijkt en vanaf 2001 ook Schapendoezen.
De kennel is gevestigd in ’s-Heer Abtskerke, drie kilometer ten zuiden van Goes, in het hart van de provincie Zeeland.

Du Pré Étendu betekent weidse of uitgestrekte weide en is synoniem voor het uitzicht vanuit het huis, waarbij de schapen aan het einde van de tuin lopen te grazen.

De fok is kleinschalig waarbij het vinden en begeleiden van een goede match van pup en nieuwe eigenaar voorop staat.
Nadat geïnteresseerden zich hebben aangemeld voor een pup volgt een kennismaking.

Het fokken vindt plaats binnen de regels van het fokreglement van de Nederlandse Briardvereniging en dientengevolge van de Raad van Beheer.
Concreet houdt dit in dat de ouderdieren altijd beschikken over een voor de fokkerij toegelaten heuponderzoek, ogentest, gezondheidsverklaring en gedragstest. Ook de gevraagde schoonheidsnormering wordt hierbij in ruime mate behaald.
De pups worden in huis geboren en opgevoed. Nog tijdens hun verblijf bij de moeder wordt een begin gemaakt met de socialisatie.

 

 

De StammoederMulti Kampioen Rochelle du Pâturage Chevalier

 

De echte successen voor Du Pré Étendu kwamen met de komst van het teefje Rochelle du Pâturage Chevalier, in 1993, gefokt door Jean & Francien Dumont. Zij wordt dan ook gezien als de stammoeder van de huidige honden. Haar schoonheid toonde ze al héél vroeg door op de leeftijd van 7 maanden beste pup op de Clubmatch van de KC Dordrecht te worden. Zij behaalde in totaal 30 CAC’s, 29 CACIB’s, 21 BOB’s en 2 BIG. Daarnaast werd zij beste showteef in Nederland in de jaren 1994 en 1995. Op de eerste beste show, na het behalen van de leeftijd van 27 maanden, werd ze Nederlands Kampioen. Op de clubmatch van de Nederlandsche Briard Club, in 1996, werd zij Beste teef in Show, bij 127 ingeschreven teven. Kort daarop zou ze haar eerste nest krijgen. In totaal bracht ze 28 puppen op de wereld.
Karakteristiek voor haar kracht en uitstraling mag, als voorbeeld, de verbazing van Mme Valerie Denicou, van de Franse kennel des Plaines de Brotonne, staan. Zij was op het moment van de dekking van Rochelle door Norton, voor haar derde en laatste nest, de overtuiging toegedaan dat hier om een teefje van 3 jaar oud ging. Zij was op dat moment bijna 8 jaar.

 

De Briard

De Briard is een imposante, levendige en elegante verschijning. Het is een middelgrote, stevig gebouwde, langharige herdershond. Hij is zo sterk behaard, dat men van zijn hoofd vaak niet veel meer ziet dan zijn donkere brede neus, zijn roze tong en af en toe zijn donkere glinsterende ogen tussen de haren van zijn wimpers. De oren zijn, indien de hond alert is, constant in beweging. In sommige landen worden de oren nog gecoupeerd, maar in Nederland is dit sinds 1989 verboden. De vacht van een Briard is licht golvend en minimaal 7cm lang. Behalve wit zijn alle kleuren toegestaan, mits de hond éénkleurig is. maar uiteraard zijn er kleuren die de voorkeur genieten.

 

De Briard is een herdershond, die opvalt door zijn intelligente, evenwichtigheid, wendbaarheid en leergierigheid. Zijn onvermoeibare inzet en zelfstandige manier van werken maakte hem bij de schaapsherder zeer geliefd. Zijn werk was het hoeden, begeleiden en beschermen van schapen en het verdedigen van de baas en diens eigendommen. Door zijn aangeboren voorzichtigheid en vindingrijkheid tegenover moeilijkheden is hij zeer geschikt voor dit werk.

Tegenwoordig ziet hij zijn huisgenoten vaak aan als zijn kudde en zo zie je ze tijdens de wandeling hun "kudde" omcirkelen. De oorspronkelijke herderstalenten kan de Briard als huishond niet ontplooien, maar ook zijn familie verliest hij, zoals anders zijn schapen, niet uit het oog. Het kleinste teken is genoeg om de Briard aan het spelen of aan het werk te krijgen. De Briard is altijd opgewekt, levendig, oplettend en graag bereid met u op pad te gaan. Hij is in staat een sterke band met zijn baas en huisgenoten op te bouwen en is bereid zijn baas zijn absolute vertrouwen te schenken en perfect met hem samen te werken.

 

De Briard is van nature een kindervriend, maar dit betekent niet dat hij niet-sociaal gedrag van kinderen lijdzaam ondergaat. Het is verbazingwekkend hoe zacht en voorzichtig deze temperamentvolle hond met kinderen kan omgaan. Men moet echter - en dat geldt voor alle honden - ze nooit met kleine kinderen zonder toezicht alleen laten. De Briard mag niet nerveus zijn. Hij heeft enorm veel temperament, maar is in huis rustig en afwachtend. Omdat de Briard heel snel leert, reageert hij passend op iedere situatie. Hij stelt zich in, op zijn mede-huisgenoten, en past zich daarbij aan.

 

De Briard heeft veel beweging nodig, hij heeft graag iets te doen en maakt zich graag nuttig. Als hij precies weet wat er van hem verlangd wordt, dan kan hij paarden, schapen maar ook kinderen hoeden. Een Briard heeft veel aandacht en voldoende leiding nodig, want een zekere eigenzinnigheid is hem niet vreemd. Belangrijk is dat de hond en baas elkaar echt begrijpen en een eenheid vormen. De Briard heeft veel eigen initiatief en ondernemingslust en verlangt dit ook van zijn baas. De Briard doet met veel plezier en enthousiasme mee aan gehoorzaamheid en/of behendigheidstrainingen. Voorzichtigheid is echter geboden bij het kiezen van een opleiding, met name die tot verdedigingshond. Een Briard die alleen in huis en in de tuin, al is deze nog zo groot, wordt gehouden zonder dat men met hem bezig is, kan zijn energie niet kwijt. De Briard is van nature zeer waaks en bereid tot verdedigen. Buren kunnen steeds voorbij de tuinpoort lopen zonder dat de Briard aanslaat, maar als een vreemde persoon voorbijkomt, dan zal hij dit meteen laten horen. Typisch is de "honkvastheid", het zuivere gevoel voor de grenzen van het eigen terrein.

 

Voor een harmonieuze samenleving tussen mens en hond is het belangrijk vertrouwen in elkaar te hebben. Een pup moet van kleins af aan veel geaaid worden, lichaamscontact is erg belangrijk. De fokker zal zich hier reeds mee bezig dienen te houden.
De Briard zoekt zijn ligplaats meestal zo uit, dat hij de hele familie kan zien. Hij ligt vaak in een soort halfslaap, maar is altijd klaar om in actie te komen als daarom wordt gevraagd. Omdat de beminnelijke Briard toch een zelfbewuste hond is die soms erg eigenwijs kan zijn, kan dat makkelijk tot problemen leiden. Eenmaal in de pubertijd heeft al menig Briard geprobeerd de baas in huis te worden. Bij reuen zien we dit iets vaker dan bij teven. Belangrijk is een consequente opvoeding zowel voor de reu als voor de teef vanaf de eerste minuut dat de pup in huis komt! Het is wellicht moeilijk om streng te blijven als twee donkere kraalogen je aankijken. Het is de enige weg om een plezierig leven samen te verzekeren. U moet de kleine Briard met vaste hand duidelijk maken wat zijn plaats is binnen de familie. Consequent zijn in combinatie met veel spel en liefde, dat is de goede weg. Omdat de Briard erg gevoelig is, verdraagt hij geen harde aanpak, daar wordt hij dwars en nerveus van. Als men gebruik maakt van de speelzin van de Briard en als men de hond goed aanvoelt, dan krijgt men een goed contact met de hond. Een goede mogelijkheid om de hond duidelijk te maken dat u de baas bent is steeds zelf het initiatief te nemen. Zo moet u als baas steeds degene zijn die bepaald wanneer bijvoorbeeld het spel ophoudt en mag deze beslissing nooit aan de Briard worden overgelaten. Is de rangorde binnen de familie niet duidelijk, dan zal de Briard steeds weer proberen de baas te worden. De erfelijke aanleg is hierbij mede bepalend.

 

Ook al hebben de moederhond en de fokker in de eerste weken bijgedragen in de opvoeding van de pups, de belangrijkste taak en de grootste invloed op de vorming van het gedrag van de jonge Briard oefent u als eigenaar, baas en vriend uit.

 

De honden

Didi

du Pré Étendu

Geboren: 31 03 2008
NHSB: 2698152
HD A Norbergwaarde 33
CSNB: vrij
ECVO: vrij
Hoogte: 60 cm
Gedragstest behaald in FR en NL
Selectioné: Nederland
Beste jonge hond NBC 2009
Nederlands (Jeugd)Kampioen
Stamboom: KLIK HIER

Pocahontas

Enfant par la Garrigue

Geboren: 08 01 2013
NHSB: 3054795 imp. Duitsland
HD A/C
CSNB: vrij
ECVO: vrij
Hoogte: 60 cm
Gedragstest behaald in NL
EU geen afwijkingen
Duits VDH-Kampioen
Stamboom: KLIK HIER

 

Mnemosyne

du Pré Étendu

Geboren: 27 10 2016
NHSB: 3061886
HD C Norbergwaarde 30
CSNB: vrij
ECVO: vrij
Hoogte: 63 cm

Gedragstest behaald in NL + evaluatie NBC

EU geen afwijkingen, gen-test 81 Klasse 1
Beste Nederlands gefokte teeft tijdens Clubmatch BVN 2021
Stamboom: KLIK HIER

Gwennie

van de Bloemenweide

Geboren: 10 04 2013
NHSB: 2920295
PRA-gentest: vrij

ECVO: geen afwijkingen
Stamboom: KLIK HIER

 

 

 

 

 


Jolyn

aus dem Altenautal

Geboren: 08 07 2015

NHSB 3054794 imp. Duitsland

HD: A Norbegwaarde 40

CSNB: vrij

ECVO: nnb

EU: geen afwijking

Stamboom: KLIK HIER

Gedragstest behaald in NL

 

 

 

Pâquerette

du Pré Étendu

Geboren: 13-6-2019

NHSB: 3161854

HD: A NB 40

CSNB: vrij

ECVO: vrij

EU: Gen-test 94 Klasse 2
Selectionée NL

 

 


Laatste nieuws

Pâquerette is op 2 april 2024 gedekt door Simba de los Niegos. Een herhaling van de combinatie die in 2022 is gemaakt en waaruit ondermeer de op dit moment zeer veel winnende Tina Turner DPE is geboren. Belangstellenden kunnen zich melden voor een pup.

 

Pâquerette du Pré Étendu en Simba de Los Niegos

 

In tegenstelling tot eerdere berichten zal Mnemosyne dit jaar niet gedekt worden. Zij wordt in 2025 gedekt en zal dan haar laatste nest krijgen. De combinatie wordt later dit jaar bekend gemaakt.
2022

Mnemosyne is bevallen van 5 pups. 1 reutjes en 4 teefjes. Moeder en pups maken het goed!

Pâquerette is bevallen van 6 reutjes en 3 teefjes. Moeder en pups maken het goed!.
Na de karaktertesten worden de pups gematcht met hun nieuwe eigenaar. Alle pups hebben een nieuwe eigenaar.

 

Mnemosyne du Pré Étendu en Onix de la Clef du Bonheur

 

 

Pâquerette du Pré Étendu en Simba de Los Niegos

Nieuws

2023
Tina Turner Jeugdwinster en Winster 2023 en gekwalificeerd voor de Crufts
Tina Turner geselecteerd op de Franse Selectie en beste teef en hond in de tussenklasse op de Franse Clubmatch
Tina Turmer Beste Jeugdteef en Jeugdhond op de Clubmatch,van de NBC
Tina Turner Beste Jeugdteef en Jeugdhond op tijdens Clubmatch BVN en Beste Nederlands gefokte Briard

2022

Pâquerette 2 Uitmuntend en resCAC tijdens Outdoor Zeeland.

2021
Pâquerette CAC en Beste van heet ras tijdens Outdoor Zeeland

Mnemosyne Beste Nederlands gefokte teef op de Clubmatch BVN
Pâquerette Uitmuntend en Selectionée Nederland

2020
Menomosyne is, op 17 maart, trotse moeder geworden van 3 reutjes en 4 teefjes

2019

Pocahontas x Onix de la Clef du Bonheur. 13 juni zijn er 8 puppen geboren. 3 reutjes en 5 teefjes.

 

2016

 

27 oktober

Pocahontas is trotse moeder geworden van 2 reutjes en 2 teefjes. Moeder en kinderen maken het goed.

 

28 september

Pocahontas, Duits kampioen, is drachtig en zal eind oktober puppen krijgen. Vader van het nest is Noel d'Orton Majkolandia, multi kampioen.

Belangstellenden kunnen zich nu al melden.

 

19 September
Onze Duits kampioen Souris is gedekt door Multi kampioen Noel d'Orton Majkolandia. Rond 25 september weten we of ze daadwerkelijk drachtig is.

12 juni

Gisteren een schitterende teef uit mogen brengen. Pocahontas enfant par la garrigue. Ik was zo totaal ingenomen van haar dat ik een pup van haar wilde hebben. In veel opzichten is ze gelijk aan Galette en ik dacht zo de foklijn weer te kunnen oppakken. Helaas wordt er met haar in Duitsland niet worden gefokt. Ik heb de eigenaar/fokker daarom aangeboden haar over te nemen en met haar hier verder te gaan binnen de Du Pré Étendu kennel. Zij hebben zo waar ja gezegd en zij zal dus binnenkort aan onze roedel worden voorgesteld.

 

12 mei
Fourcas wordt wederom vader. Een echo heeft aangetoond dat Ma Cherie de la Citadelle Fort drachtig is.
2015

 

3 juni
Didi is gedekt door Idole Blond van de Hoolhoeve, een jonge reu met een geweldig karakter en heel veel kwaliteit in zijn bouw. Eind juni zal duidelijk worden of ze ook daadwerkelijk drachtig is. Geïnteresseerden kunnen zich al melden.

 

2014

28 December

Fourcas is wederom vader. Dit keer van 4 reutjes en 5 teefjes.

 

1 December

Fourcas wordt wederom vader. Trotse moeder is ditmaal het Franse teefje Douchka de la Tour St Genin, gefokt en in medebezit van Annie Tabutaud.

 

26 September

Het volgende nest waarvoor mensen zich weer kunnen melden is in het najaar van 2015 :-).

 

31 Augustus

Didi is gedekt door Multi Champion Usually the Best Moravia Campanella. Een reu die al eerder heeft bewezen dat hij binnen de Du Pré Étendu-lijn voor tophonden kan zorgen. Dit zowel in schoonheid als karakter. De verwachtingen zijn dan ook hooggespannen. Rond 25 september zal een echo uit moeten wijzen of ze ook daadwerkelijk drachtig is.

Belangstellenden kunnen zich al melden.

 

16 Augustus

Didi is loops geworden. Zij zal worden gedekt door Multi kampioen Usually the Best Moravia Campanella.

 

6 februari

Galette is onverwachts overleden aan een hartstilstand. Haar pupjes zijn daarbij ook gestorven (11).

 

8 januari

Een echo heeft aangetoond dat Galette drachtig is. De puppen worden verwacht op 10 februari.

 

2013

 

11 december

Galette is gedekt door Cannibal Jag de la Chaume du Bois Dieu. Jag zoals hij wordt genoemd is inmiddels Kampioen van Zwitserland, Frankrijk, Duitsland, Luxemburg en is zowel winnaar van de overkoepelende Europese Briardclubmatch, UEBB, alsook winnaar van de grootste hondenshow ter wereld, De Crufts. Daarbovenop is hij ook nog Wereldkampioen geworden.

Zijn karakter is ook van wereldklasse. We gaan dan ook voor hele mooie puppen. De tweede week van januari weten we of ze ook daadwerkelijk drachtig is.


31 maart
Zonnig nieuws bij het begin van de zomertijd. Gigolo (Guenni) uit de combinatie Daywalker Blade x Didi is Luxemburgs Jeugdkampioen geworden. We feliciteren en danken zijn bezitter Mechtild Winking (Duitsland) hiervoor.

 

5 februari

Louis is wederom papa geworden. Ditmaal van 13 kinderen, 8 jongens en 5 meisjes. Mama is Jade en zij woont in Zweden in de buurt van Stockholm.

 

2012

 

8 oktober
Didi is drachtig zo wees een echo vandaag uit.

 

15 september
Galette is op de ongelooflijke leeftijd van 17 maanden geselecteerd in Nederland. We zijn erg trots op haar.

 

13 september
Didi is gedekt door Multi Champion Cannibal Jag de la Chaume du Bois Dieu. De dekking verliep spontaan en met veel spelen. Jag woont ten oosten van Parijs en is Kampioen van Zwitserland, Frankrijk, Duitsland, Luxemburg en is zowel winnaar van de overkoepelende Europese Briardclubmatch, UEBB, en is ook winnaar van de grootste hondenshow ter wereld, De Crufts in Birmingham. Behalve al deze titels heeft hij gewoon een geweldig karakter. Vrij van oogziektes en Heupdysplasie. Over 4 weken weten we of Didi ook daadwerkelijk drachtig is. Belangstellenden voor een pup uit deze kampioenencombinatie kunnen zich al wel melden.

 

1 september

Didi is gisteren loops geworden en zal worden gedekt. Binnenkort meer nieuws over de gekozen reu en het verloop van de dekking.

 

30 juli
Galette behaalt 4 Uitmuntend tijdens de Duitse Briardclubmatch. Romy behaalt 1 Uitmuntend in de veteranenklasse

 

1 juli

Duc, een broertje van Didi, wint tijdens een Doggy Dance wedstrijd. We feliciteren zijn bazin Flo.

 

28 juni
Fourcas wordt voor de tweede maal vader. Een echo heeft uitgewezen dat Bichette drachtig is. Zie http://www.duhautcaillou.nl

 

16 juni
Galette behaalt een 3e plaats Uitmuntend tijdens de UEBB met 25 hondjes in haar klasse. Romy behaalt 2 Uitmuntend in de veteranenklasse.

 

9 juni
Galette haalde vandaag tijdens haar derde tentoonstelling in Nederland haar derde eerste plaats met een uitmuntende beoordeling. Hiermee is ze definitief Nederlands Jeugdkampioen. Verder behaalde ze het reserve CAC.

Romy zal niet meer gedekt worden. Ze is ouder dan 96 maanden, een leeftijd waarop er niet meer met een teefje mag worden gefokt.

20 mei
Tijdens de Wereldtentoonstelling in Salzburg heeft Galette een Uitmuntend gehaald. Ze was echter niet zichzelf. Net voor ze de ring in ging werd ze aangevallen door een hond. Ze liep daarna niet zoals ze normaal doet. Helaas. Mogelijk dat 3 tentoonstellingen in een week en daarbij meer dan 3000 km in de auto ook veel gevraagd is. Voor hondenliefhebbers toch nog een tip: Ga niet met uw hond naar Oostenrijk. Het is een vreselijk hondonvriendelijk land. Honden mogen nergens loslopen.

 

18 mei
Galette wint tijdens Hemelvaartdag op de Joe Kat Show haar eerst volle CAC en wordt tevens Beste van het ras. Ze versloeg hierbij, vanuit de jeudklasse, teven uit de open klasse en kampioensklasse. De Joe Kat Show is een speciale tentoonstelling voor alleen herdershonden en veedrijvers. In de erering wist ze er zelfs nog een 8e plaats uit te slepen. Een geweldige prestatie voor een zo jonge hond.

 

12 mei
Galette wint ook op haar derde tentoonstelling en haalt in Dortmund (D) naast het Duitse Jeugd CAC ook de titel Europajugendsiegerin 2012.

 

21 april
Galette Jeugd CAC op haar eerste Nederlandse tentoonstelling, in Goes. Didi haalt, na twee jaar geen tentoonstelling en net een nest te hebben gehad, daar het res CAC/res CACIB en is daarmee definitief Nederlands Kampioen. Fourcas wordt beste reu op dezelfde tentoonstelling en haalt daarmee zijn vierde CAC op rij en is nu ook definitief Nederlands Kampioen. Wat een dag voor Du Pré Étendu!

 

1 april
Galette wordt Luxemburgs Jeugdkampioen op haar allereerste tentoonstelling en behaalt daarmee een kwalificatie voor Crufts.

 

19 februari
Puppen zijn allemaal naar hun nieuwe eigenaren toe. Fourcas nu woonachtig in Duitsland.

 

3 februari
Fourcas beste van het ras in Eindhoven. Tevens 9e in Groep 1.

 

2011

 

27 december
De puppen zijn geboren.

23 november
Didi is drachtig. De puppen worden eind december verwacht.
23 oktober
Didi is gedekt. Na de echo, eind november, vindt u hier nieuws over de gemaakte combinatie.

16 oktober
Op 12 september zijn 8 gezonde puppen geboren. 6 reutjes en 2 teefjes. Inmiddels zijn ze dus 4 weken oud.

12 augustus
Fourcas (Louis) wordt vader. Gin Fizz is drachtig. De puppen worden rond 16 september verwacht.

17 juli
Fourcas (Louis) heeft op 15 en 16 juli Gin Fizz (Emma) Enfant par la Garrigue gedekt. Voor meer info KLIK HIER

26 maart
Romy is drachtig. Pups worden rond Koninginnedag verwacht.

3 Maart
Usually is vrij van afwijkingen wat Ectopische Urether betreft.

2 Maart
Fourcas en Fleau zijn beiden vrij van heupdysplasie. Beiden kregen HD A met resp. Norberg 38 en 40.

1 Maart
Usually the best Moravia Campanella zal voor een aantal maanden in Zeeland verblijven.

27 Februari
Romy is vandaag gedekt door Usually the Best Moravia Campanella (Ozzie). Over iets meer dan 4 weken weten of de dekking ook een dracht heeft opgeleverd.

5 Februari
Fourcas wint nu 5 op 5. In Eindhoven wordt hij 1 uitmuntend in de jeugdklasse en wordt ook beste reu. Een unieke prestatie voor een hond van 13 maanden oud.

21 januari
In de "blooperuizending" van de TV-kantine is te zien dat alles niet in een keer goed ging. Na een flitsend begin met een te late beloning van Carlo draaide Didi een eigen programma af :-) De beelden beginnen op 14 minuten. KLIK HIER

16 januari
Fourcas wint ook zijn derde tentoonstelling in Duitsland en is daarmee definitief VDH en BCD Jeugdkampioen.

Shows

Tijdens de Jongehondendag 2017 van de Nederlandse Briardvereniging is het M-nest (Pocahontas x Noel D'Orton Majkolandia) uitgeroepen tot het beste nest

Dekking

17 januari is Mnemosyne gedekt door Mch Onix la Clef du Bonheur Echo op 14 februari

PUPS OVER 3 MAANDEN

van alles wat

Hieronder vindt u een aantal nuttige zaken aangaande Briards en Schapendoezen en een eerbetoon aan de honden van vroeger

Interessante literatuur

Het honden sport en spellen boek
P. Beekman, Reaal Uitgevers Lisse
ISBN 90 5266 062

Behendigheid
L. van den Bogaard, Zuidhollandsche Uitgevers
ISBN 90 5112 015

Gedrag en Gehoorzaamheid van honden
J. Lubbers, Zuid Boekprodukties Best
ISBN 90 6248 325 9

Hondemanieren
M. Gaus, Tirion Baarn
ISBN 90 5121 032 9 geb.

Uw hond gehoorzaam in 10 lessen
M. Gaus, Tirion Baarn
ISBN 90 5210 145 0 geb.

Elementaire Kynologische Kennis
Drs. R. van der Molen, Zuid Boekprodukties B.V. Almere
ISBN 90 6248 375 5

De Briard
M.C. Rompelman-Mijnlieff en A.M Beenen-Sluyters
ISBN 90 9010370 8

Honden zijn om van te houden
E. Trumler, Zuid Boekprodukties Lisse
ISBN 90 6248 656 8

Honden moet je serieus nemen
E. Trumler, Zuid Boekprodukties Lisse
ISBN 90 6248 657 6

Hond en homeopathie
A. Westerhuis, Uitgeverij Homeovisie B.V. Alkmaar
ISBN 90 71669 19 X

Voor eeuwig "Du Pré Étendu"

UNDER CONSTRUCTION

Vélu Romée

du Pré Étendu

12 05 2004 - 08 11 2016

Galette

du Pré Étendu

28 04 2011 - 06 02 2014

Pâquerette

du Pré Étendu

01 07 1999 - 10 11 2010

Mnemosyne

du Pré Étendu

11 09 1996 - 15 04 2007

Rochelle

du Pâturage Chevalier

05 04 1993 - 03 04 2003

D'Orphéa

van de Ridderweide

01-12-1989 - 05 03 1995

Beauvoir

van de Ridderweide

13 05 1986 - 10 04 1996

 

 

 

 

 

 

 

 
Contact

© 2019 Du Pré Étendu. All Rights Reserved | Design by DPE inspired by W3layouts